Alegerile Europarlamentare 2024 – Ghid pentru Votanții Români din Spania

Alegerile Europarlamentare 2024 – Ghid pentru Votanții Români din Spania

Pe data de 9 iunie 2024, românii din Spania sunt chemați să își exprime opțiunile electorale pentru Parlamentul European. Pentru a asigura accesul la vot în condiții optime, Ambasada României în Spania a pregătit 147 de secții de votare, distribuite strategic pe întreg teritoriul spaniol. Informațiile detaliate despre aceste locații pot fi consultate pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe.

Conștienți de importanța informării corecte a electoratului, Ambasada României în Regatul Spaniei organizează o sesiune de informare crucială în ajunul acestui eveniment major. Sesiunea va avea loc miercuri, 15 mai 2024, la ora 18:30, și va fi accesibilă atât fizic, la sediul ambasadei situat pe Av. Alfonso XIII 157, 28016, Madrid, cât și online, pentru a facilita participarea cât mai largă.

Agenda întâlnirii include teme esențiale precum condițiile de participare la vot, programul secțiilor de votare și documentația necesară votanților români rezidenți în Spania. De asemenea, va fi prezentat și Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV), un instrument vital în prevenirea votului ilegal și în asigurarea transparenței procesului electoral.

Pentru a participa la această sesiune informativă, persoanele interesate trebuie să își confirme prezența trimițând un e-mail la adresa laviniu.enii@mae.ro, specificând numele, prenumele, organizația de apartenență și opțiunea pentru participarea fizică sau online. Link-ul pentru conectare la sesiunea de videoconferință va fi distribuit în ziua precedentă evenimentului, pe 14 mai.

Această inițiativă subliniază dedicarea Ambasadei României în facilitarea procesului electoral pentru comunitatea românească din Spania și încurajează toți cetățenii români să participe activ la definirea viitorului Uniunii Europene.