Mostră de film românesc la Zaragoza

Mostră de film românesc la Zaragoza

Orașul Zaragoza se pregătește să găzduiască Muestra de Cine Rumano 2024, un eveniment cinematografic care pune în lumină bogăția cinematografiei românești contemporane. Anul acesta, evenimentul include participarea unor regizori români de renume, dintre care se remarcă Cristi Puiu, cunoscut pentru abilitatea sa de a reda povești profunde și emoționante.

Cristi Puiu: Un Maestru al Cinematografiei Românești

Cristi Puiu este un regizor, scenarist și producător român, născut în București în 1967. După ce a studiat Arte Frumoase la Geneva, a trecut la regie și a realizat primul său film în 2001, Marfa și banii, care a fost prezentat la Quinzaine des Réalisateurs la Cannes. Al doilea său film, Moartea domnului Lăzărescu, a câștigat Marele Premiu la secțiunea Un Certain Regard de la Cannes în 2005. Următorul său film, Aurora, a concurat de asemenea la Cannes, iar în 2016, Sieranevada a intrat în Competiția Oficială de la Cannes. În 2020, Malmkrog a fost selectat în competiția Encounters a Berlinale și a primit Premiul pentru Cel Mai Bun Regizor.

Ultimul său film, MMXX, a fost nominalizat la Concha de Oro: Cel Mai Bun Film la Donostia Zinemaldia – Festivalul de Film de la San Sebastián. Acest film va fi proiectat la Zaragoza:

  • Data: Joi, 20 iunie
  • Ora: 18:00
  • Locație: Filmoteca Zaragoza, Palacio de los Morlanes, Plaza San Carlos, 4, 50001 Zaragoza
  • Intrare: Liberă până la ocuparea locurilor disponibile

Programul Complet al Evenimentului

Muestra de Cine Rumano se desfășoară între 29 mai și 20 iunie și include o varietate de filme:

  • Miercuri, 29 mai: Om Câine / Man and Dog, regia Ștefan Constantinescu (2021, 108`)
  • Miercuri, 5 iunie: Oameni de treabă / Men of Deeds, regia Paul Negoescu (2022, 105`)
  • Joi, 6 iunie: Carbon Film, regia Ion Borș (2022, 97`)
  • Miercuri, 19 iunie: Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii / Do Not Expect Too Much from the End of the World, regia Radu Jude (2023, 163`)
  • Joi, 20 iunie: MMXX, regia Cristi Puiu (2023, 160`)

Un Eveniment Cultural Semnificativ

Muestra de Cine Rumano se desfășoară pentru al cincilea an consecutiv în capitala aragoneză, organizată în colaborare cu Filmoteca de Zaragoza, sub auspiciile Ambasadei României în Spania și cu sprijinul Consulatului României la Zaragoza. Acest eveniment oferă o oportunitate excelentă de a descoperi și de a se bucura de cinematografia românească, explorând teme contemporane și universale prin prisma unor regizori talentați din România.

Nu rata această ocazie unică de a te adânci în lumea cinematografiei românești și de a te bucura de o selecție de filme care au fost aclamate la nivel internațional. Te așteptăm la Filmoteca Zaragoza!

sursa foto: Facebook