Prezentare de Carte la Barcelona

Prezentare de Carte la Barcelona

“Una odisea balcánica” de César Campoy

📖 Prezentare de carte în Barcelona: “Una odisea balcánica” de César Campoy (Báltica Editorial, 2024)

Librăria Altaïr din Barcelona va găzdui marți, 11 iunie, lansarea cărții “Una odisea balcánica” de César Campoy. Această lucrare oferă un parcurs intimist prin mai multe țări balcanice, incluzând Albania, Macedonia de Nord, Bulgaria, România, Serbia și Bosnia-Herțegovina. Inspirată de filmul realizatorului grec Theo Angelopoulus, „La mirada de Ulises” din 1995, cartea explorează o geografie marcată de conflicte, frontiere incerte și pasiuni umane.

“Una odisea balcánica” este un jurnal de călătorie personal, care elogiază pasiunea autorului pentru cinema, oameni și cultura Balcanilor. Cartea se prezintă ca o ghidă alternativă, cinefilă și uneori provocatoare, ideală pentru călători fără complexe.

📅 Data: Marți, 11 iunie 🕡 Ora: 18.30 h 📍 Locație: Libreria Altaïr (Gran Via de les Corts Catalanes, 616)

César Campoy Pacheco va discuta cu Marc Casals Iglesias, traducător, scriitor și balcanofil, despre carte și despre Balcani. Evenimentul va include, de asemenea, proiecția unor scene din filmul „La mirada de Ulises”.

Această prezentare promite să fie un eveniment captivant pentru iubitorii de cărți, cinema și cultură balcanică, oferind o perspectivă unică asupra regiunii și legăturilor sale profunde cu cinematografia și istoria.