Recomandări de călătorie în Thailanda

Recomandări de călătorie în Thailanda

Ministerul afacerilor externe Român recomanda cetățenilor români sa evite călătoriile în Thailanda. Climatul de securitate este deosebit de volatil și turiștii se pot expune riscului de a fi victime colaterale ale actelor de violență.

Următoarele provincii din sudul extrem al țării trebuie evitate: Pattani, Narathiwat, Yala și Songkhla, precum și granița cu Myanmarul și zona templului Preah Vihear (Khao Phra Wiharn).

În perioada mai-octombrie, când este sezonul ploios în cea mai mare parte a Thailandei, se recomandă cetățenilor români să respecte cu strictețe sfaturile autorităților locale și să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele afectate.

Cetățenii români care doresc să se deplaseze în Thailanda sunt sfătuiți să se informeze, în prealabil, asupra situației de securitate din zonă. În acest sens, este recomandată consultarea periodică a paginii web a Ministerului Afacerilor Externe în special a Rubricii “Sfaturi de călătorie”.

Cetățenii români care se deplasează în Thailanda sau care se află deja pe teritoriul acestui stat, sunt sfătuiți să se adreseze Ambasadei României din Bangkok și să își anunțe prezența în regiune, comunicând astfel propriile coordonatele pentru a putea fi contactați în situații de urgență.

Cetățenii români care ignoră avertismentele MAE și se deplasează în zone de risc sunt atenționați că o fac pe propria răspundere și vor suporta consecințele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilitățile de intervenție ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare de carieră în situații de urgență.

Ambasada României în Regatul Thailandei

Cancelaria

Adresa: 3388/41 Sirinrat Office Building, 12th Floor, RAMA IV Road, Khlong Toei District, Bangkok 10110

Telefon secretariat: +66 (0) 2 2402522

Telefon secție consulară: +66 (0) 2 2402523

Linie dedicată pentru situații de criză și cazuri de cetățeni români aflați în situații de necesitate la nivel local: 08-63.639.118 Fax: +66 (0) 2 2402550

E-mail ambasadă: ROmembnk@ksc.th.com

E-mail secția consulară: ROconsul@ksc.th.com Web: http://bangkok.mae.ro

Alte recomandări

Cetățenii români sunt sfătuiți să își încheie asigurare de călătorie, medicală și de viață!

MAE recomandă cetățenilor români care se află deja în Thailanda:

  • Să evite circulația pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstrațiile și deplasarea în zone izolate ale țării.
  • Să respecte cu strictețe anunțurile și recomandările autorităților locale.
  • În timpul deplasării cu mașina, geamurile trebuie să rămână tot timpul ridicate, iar ușile, blocate.
  • Să respecte tradițiile și obiceiurile locale;
  • Să păstreze în locuri sigure documentele și valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărțile de credit și să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în mașini.
  • Să posede în permanență asupra lor o copie a pașaportului pentru a o prezenta autorităților thailandeze, ori de câte ori li se solicită acest lucru, menționând că originalul poate fi găsit la hotelul în care sunt cazați. Au fost semnalate cazuri în care turiștii au fost reținuti pentru că nu au putut fi identificați. Pentru evitarea unor asemenea situații, cetățenii români sunt sfătuiți să coopereze cu bunăvoință cu personalul de securitate la cererea acestora de prezentare a documentelor de călătorie și să furnizeze explicații dacă este cazul.

Despre Regatul Thailanda

Capitala și principalele orașe: Bangkok, Chiang Mai, Hat Yai, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pak Kret.

Suprafață și diviziuni teritoriale: 513.115 km2, împărțită în 8 mari regiuni, subdivizate în 76 de provincii.

Populația: 69,51 milioane de locuitori (ianuarie 2012). Structura etnică: thai (75%), chinezi (14%), mong, khmeri, lao, malay, indieni.

Religia: budism (95%), islam (5%). În partea de sud a țării, musulmanii sunt majoritari.

Limba oficială: thai

Ziua națională: 5 decembrie,  ziua de naștere a regelui Bhumibol Adulyadej (n.1927).

Forma de guvernământ: monarhie constituțională