Cinci persoane reținute în Belgia după moartea unui șofer de camion român

Cinci persoane reținute în Belgia după moartea unui șofer de camion român

Forțele de ordine belgiene au reținut cinci indivizi, dintre care doi minori, în cadrul investigației privind moartea unui șofer de camion petrecută în noaptea de vineri spre sâmbătă, când, aparent, au aruncat de pe un pod o gură de canal pe drumul pe care circula șoferul.

Șoferul, în vârstă de 50 de ani, de naționalitate română și angajat al unei firme spaniole, se deplasa în direcția Franței pe drumul E42 din provincia Liège, în sud-estul Belgiei, când s-a produs incidentul fatal. Procuratura tratează acest caz ca pe un asasinat. Gura de canal, de 20 de kilograme, a traversat parbrizul, iar șoferul a murit pe loc. Soția acestuia, care dormea alături, a scăpat nevătămată și a reușit să preia controlul vehiculului trăgând frâna de mână.

„Când arunci o gură de canal de 20 de kilograme de pe un pod, singurul rezultat posibil este moartea,” a declarat procurorul Régine Cornet, subliniind că a fost un act deliberat. Conform presei locale, reținerile au fost posibile deoarece un minor s-a prezentat la o secție de poliție pentru a depune mărturie și a denunța alte patru persoane. Cei cinci arestați sunt din localitatea Andenne, situată în provincia Namur, și în noaptea în care au aruncat gura de canal de pe pod, consumaseră capsule de oxid de azot, a confirmat procuratura din Namur.