Între cartoane, sub un pod și cu televiziune digitală

Între cartoane, sub un pod și cu televiziune digitală

Sub un pod, între cartoane, în condiții de insalubritate indescriptibile și înconjurați de șobolani, s-a instalat o așezare de cetățeni români în poligonul Son Valentí din Palma.

Conform locuitorilor din zonă, mai mult de 30 de persoane, toate de naționalitate română, trăiesc zilnic în colibe înconjurate de moloz și fiare vechi. Numărul acestora variază, iar unii muncitori din zonă afirmă că numărul rezidenților ar putea depăși jumătate de sută.

„De câteva luni situația se complică. La început au venit, au ridicat câteva colibe din cartoane și atât, dar acum sunt deja peste opt mașini abandonate și gunoaiele îi copleșesc. Zgomotele, molozul, fiarele vechi și, în special, șobolanii cauzează multe neplăceri”, adaugă un muncitor din zona poligoanelor care preferă să rămână anonim.

Parabolică

Din cimitirul municipal din Palma, separat de așezarea românească de autostradă și o distanță de aproximativ 50 de metri, se poate observa că colibele sunt dotate cu electricitate și chiar cu televiziune digitală și antene parabolice.

Familiile, printre care se află și copii de vârstă mică, au construit locuințe și, de fapt, din cauza acestui lucru, Compania Funerară Municipală (EFM) a trebuit să instaleze niște bile mari de beton la accesul acestora pentru a preveni trecerea vehiculelor în apropiere.

Recent, muncitorii companiei menționate au fost nevoiți să demonteze un stâlp de iluminat public pentru că au descoperit că acesta fusese conectat ilegal la rețeaua electrică și un cablu subteran furniza electricitate așezării.

În prezent, nu se cunoaște sursa de alimentare, dar toate ipotezele sugerează că din nou se „fură” curent de la iluminatul public.

Muncitorii din poligon sunt foarte clar în privința situației: „Acești oameni săraci trăiesc majoritar din fiare vechi. De multe ori îi vedem încărcați cu cărucioare de supermarket pline cu cabluri de cupru și alte obiecte metalice. Este o rușine că Primăria permite ca acești oameni să trăiască în asemenea condiții”, concluzionează aceștia.