Invitație la o Seară Literară Hispano-Română

Invitație la o Seară Literară Hispano-Română

Poezie, Muzică și Vin

📚 Vă invităm la o seară hispano-română cu scriitorii și poeții Radmila Popovici, Nichita Danilov, Marifé Santiago și Jordi Doce. Cultura și temele de actualitate se vor împleti într-un eveniment ce va include poezie, muzică și vin.

🗓️ Data: Miercuri, 12 iunie ⏰ Ora: Începând cu ora 19:00 📍 Locație: Institutul Cultural Român din Madrid (Plaza del Cordón, 1, bajo dcha)

Seara va fi animată de Elena Ninerica (chitară) și moderată de criticul literar Jordi Doce.

Invitații speciali au o lungă carieră profesională în domeniul cultural:

  • Radmila Popovici este autoarea volumului de poezii „Și eu sunt Ucraina” („Yo también soy Ucrania”).
  • Marifé Santiago Bolaños este doctor în filozofie la Universitatea Complutense din Madrid și patroană a Fundației María Zambrano, autoare a cărții „Espejos de la nada: Marina Tsvietáieva y María Zambrano”.
  • Nichita Danilov este poet și a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România. Deși a crescut vorbind atât rusă, cât și română, scrie exclusiv în limba română. Cărțile sale au fost traduse în engleză și spaniolă, cum ar fi volumul de poezii „Deasupra lucrurilor, neantul” / „Por encima de las cosas, la nada”.
  • Jordi Doce este poet, eseist și traducător, doctor în literatură, autor al volumelor de poezii „Nada se pierde. Poemas escogidos” (2015) și „Maestro de distancias” (Abada, 2022). Lucrările sale au fost traduse în română, engleză, italiană, germană și arabă.

Acest eveniment este organizat în colaborare cu Asociația Colegială a Scriitorilor din Spania (ACE), CEDRO (Centrul Spaniol de Drepturi de Reproducere), Automática Editorial și Librăria Sin Tarima, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Dialogurilor Literare Hispano-Române și a Târgului de Carte din Madrid.

Vă așteptăm cu drag să participați la această seară culturală deosebită!