Cum călătorim în Japonia

Cum călătorim în Japonia

Autoritățile de la Ministerul Afacerilor externe recomandă cetățenilor români ca înainte de orice deplasare în străinătate, să verifice informațiile referitoare la condițiile specifice de intrare și regimul de ședere în țara de destinație.

Cetățenii români posesori ai unui pașaport simplu sau electronic valabil care doresc să călătorească în Japonia nu au nevoie de viză, pentru o perioadă care să nu depășească 90 de zile într-un interval de 6 luni de la data primei intrări în acest stat.

Trebuie subliniat faptul că acest regim nu se aplică cetățenilor români care se deplasează în Japonia cu intenția de a obține un loc de muncă sau de a exercita o activitate lucrativă, pentru care rămâne în vigoare obligativitatea obținerii vizei aferente înaintea deplasării. Totodată, posesorii de pașapoarte temporare trebuie să obțină, în prealabil, o viză de intrare. Aceste vize vor fi obținute de la Ambasada Japoniei la București.

Acest lucru este valabil pentru deplasări în scopuri diverse, cum ar fi: excursii turistice, vizitarea unor rude sau prieteni, participarea la manifestări științifice, conferințe, seminarii, deplasări în scopul unor tratative comerciale etc., adică situații în care nu se urmărește desfășurarea unei activități lucrative sau obținerea unei remunerații.

Pentru toate celelalte situații, cum sunt: șederea în scop de studii, pentru muncă (inclusiv în domeniul artistic/spectacole sau în domeniul sportiv, dacă se primește o remunerație), șederea în calitate de soț/soție/copil al unui cetățean japonez, șederea de lungă durată cu familia (“Dependent”), continuă să fie obligatorie obținerea unei vize adecvate de intrare în Japonia.

ATENŢIE!

PAŞAPOARTELE TEMPORARE emise în prezent de autoritățile române NU fac obiectul măsurii de eliminare a obligativității vizelor pentru cetățenii români.

Secția consulara a Ambasadei Japoniei la București  eliberează cetățenilor români și cetățenilor japonezi aflați în România o serie de certificate consulare, utile în diverse scopuri.

Pentru orice alte informații, persoanele interesate sunt rugate să contacteze direct telefonic secția consulară, la numărul: 021-319.18.90/91.

Adrese utile în Japonia, dacă aveți probleme nu ezitați să contactați reprezentanții României la Tokyo:

Ambasada României la Tokyo

Adresa: 3-16-19, Nishi-Azabu, Minato-ku, Tokyo-to, 106-0031

Telefon: 0081 (0)3-3479-0311
TELEFON URGENŢE: 0081 (0) 80-4461-4465
(acest număr de telefon poate fi apelat de luni până vineri în intervalul orar 17:00 – 08:30, precum și în zilele de weekend)
Fax: 0081-3-3479-0312    E-mail: office@ambrom.jp
Program: de luni până vineri, între orele 9:00-13:00, 14:00-17:00

Ministru plenipotențiar  Însărcinat cu afaceri a.i.

Secretariat  

Secția Presă și Cultură  

Secția Consulară 

Secția Economică 

Biroul Atașatului de Afaceri Interne   

Biroul financiar   

  • Tel: 0081-3-3479-0311

Biroul administrativ