Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii” a câștigat Palme Queer la Festivalul de Cannes

Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii” a câștigat Palme Queer la Festivalul de Cannes

🏆🥇 Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii”, selectat în competiția oficială pentru Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, a câștigat vineri seară premiul alternativ 𝐏𝐚𝐥𝐦e 𝐐𝐮𝐞𝐞𝐫. Acest premiu este acordat anual la Cannes unui lungmetraj care tratează „personaje sau teme LGBT”, informează AFP.

Filmul, regizat de Emanuel Pârvu, prezintă povestea lui Adi, un tânăr de 17 ani care își petrece vacanța de vară în satul său natal, în Delta Dunării. Într-o noapte, Adi este agresat violent pe stradă. A doua zi, lumea lui se schimbă complet, părinții lui nu-l mai privesc ca înainte și aparenta liniște a satului începe să se destrame.

„Trei kilometri până la capătul lumii” a fost apreciat pentru modul său autentic și sensibil în care abordează subiecte delicate și pentru capacitatea sa de a reflecta realitățile complexe ale vieții LGBT în mediul rural românesc.

Cu această realizare remarcabilă, filmul regizat de Emanuel Pârvu aduce încă o dată în prim-plan cinematografia românească, demonstrând că aceasta are forța de a aborda și de a prezenta cu succes teme universale și de actualitate. Palme Queer este o recunoaștere importantă și un pas înainte în promovarea diversității și incluziunii în artă și cultură.