Salamul de Sibiu – Indicație Geografică Protejată

Salamul de Sibiu – Indicație Geografică Protejată

Gust European desăvârșit!

Salamul de Sibiu este unul dintre produsele românești emblematice pentru cultura și istoria gastronomică a țării. Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu din România protejează unicul produs românesc din categoria carne procesată, cu o istorie de 130 de ani și căruia i-a fost acordată în 2016 distincția europeană a calității, „Indicație Geografică Protejată”.

Distincția „Indicație geografică protejată” acordată Salamului Sibiu este meritul final pentru acest produs de calitate superioară, care își are locul în rândul familiei europene a produselor IGP recunoscute și certificate.

Gustul inconfundabil al Salamului de Sibiu se obține utilizând ingrediente de cea mai bună calitate, precum carnea și slănina folosite, condimente naturale împreună cu afumarea la rece utilizând lemn din esență tare și prin cea mai lungă perioadă de maturare. Mai mult decât atât, metoda specifică de producție este cea care diferențiază produsul: rafinată de-a lungul timpului, include etape manuale care au păstrat intactă metoda de producție. Astfel, obținem un produs premium, demn de a fi expus în cadrul evenimentelor internaționale, alături de cele mai bune produse alimentare.

„Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu reprezintă, în primul rând, o garanție a faptului că pe masa consumatorilor va ajunge întotdeauna Salam de Sibiu de cea mai bună calitate. Procesul de certificare IGP nu a fost deloc ușor, dar astăzi Salamul de Sibiu stă la egalitate la masa europeană cu alte produse, dovedind încă o dată măiestria oamenilor care îl fac, precum și calitatea excelentă a acestui produs.” – Carmen Gavrilescu, Președintele Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu.

* Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere prezentate în această publicație revine în întregime autorilor

Mai multe informații pe: www.facebook.com/salamdesibiupgi și salamdesibiupgi.eu/index.php/ro