Atenționare pentru cei ce călătoresc spre sau dinspre Luton, UK

Atenționare pentru cei ce călătoresc spre sau dinspre Luton, UK

Atenționare pentru comunitatea românească: Feriți-vă de escroci la aeroportul Luton

Dacă aveți zboruri programate pe aeroportul din Luton și intenționați să mergeți pe jos către parcarea de mid-stay, fiți foarte atenți. Un grup de indivizi suspicioși abordează pasagerii cu fraza „Scuză-mă, ești român?” Acești indivizi sunt niște șarlatani care pretind că au nevoie de bani pentru a ajunge într-o anumită locație. Deși la prima vedere poate părea că cer doar ajutor financiar, există suspiciuni că ar putea fi implicați într-o schemă de înșelătorie mai complexă.

Ce trebuie să știți:

  1. Evitați Interacțiunea: Dacă cineva vă abordează cu această frază, cel mai bine este să îi ignorați complet.
  2. Escrocherie Recunoscută: Aceiași indivizi au fost observați repetând acest comportament de mai multe ori, ceea ce indică faptul că sunt obișnuiți în această practică.
  3. Alertați Pe Alții: Dacă cunoașteți persoane care călătoresc spre sau dinspre Luton, informați-i despre această situație pentru a preveni eventualele probleme.

Experiența unui martor:

Un utilizator a relatat pe o platformă de socializare că a observat același individ în două ocazii diferite, folosind aceeași tactică. Într-un caz recent, a intervenit pentru a salva o persoană care se oprise să vadă cu ce poate ajuta, nefiind conștientă că este vorba despre o înșelătorie.

Recomandări:

  • Rămâneți Vigilent: Fiți atenți la împrejurimi și evitați să interacționați cu persoane suspecte.
  • Informați-Vă: Asigurați-vă că toți cei din cercul vostru de cunoscuți care călătoresc sunt la curent cu această escrocherie.
  • Anunțați Autoritățile: Dacă sunteți abordați sau observați acest comportament, informați imediat autoritățile aeroportuare pentru a lua măsuri.

Comunitatea românească din Marea Britanie trebuie să fie conștientă de aceste practici de înșelătorie și să ia măsurile necesare pentru a se proteja. Informați-vă prietenii și familia și rămâneți vigilenți pentru a evita să deveniți victime ale acestor șarlatani.