Emigrația în Marea Britanie

Emigrația în Marea Britanie

Recent au fost date publicității noi statistici privind situația azilanților din Marea Britanie.

Cifrele arată oficial că 6070 de persoane au sosit în insulă în primele 3 luni ale anului 2011 solicitând azil, față de 5400 cât s-au înregistrat în 2010. În total în anul 2010  s-au înregistrat 22735 de cereri de azil, iar în acest an numai până în luna septembrie s-au înregistrat 24.140 de cereri, până la sfârșitul anului autoritățile așteptându-se să crească în continuare. Militanții anti emigrare au declarat sub protecția anonimatului că Marea Britanie ar trebui să ignore legislația drepturilor omului și trebuie sa stabilească standarde noi de acordare a rezidenței în Marea Britanie.

Oficiali de la Migrationwatch, Oficiul Național de Emigrare au declarat: „- Nu există nici un motiv real de îngrijorare, deocamdată situația este sub control. Important este că cei care nu se califică în condițiile de azil sunt expulzați de urgență. Ei nu primesc permis de ședere pe teritoriul țării noastre.”

Purtătorul de cuvânt al Partidului Independenței din Marea Britanie, Gerard Batten, a declarat: „-Aceste cifre vor continua să crească atât timp cât vom vedea deteriorarea situației politice în întreaga lume.”

În primele 3 luni ale anului 2011 s-au înregistrat 6335 de cereri de azil în Marea Britanie, din care 4530 de cereri au fost respinse, însă de aici începe adevărata problemă, foarte mulți din ei rămân ilegal în insulă, expulzarea lor fiind o operațiune dificilă pe timp îndelungat.

Cifrele publicate de Eurostat, divizia statistică a Uniunii Europene arată că cele mai mari grupuri vin din Pakistan, Iran, Sri Lanka, Afganistan și Zimbabwe, iar cei mai mulți dintre aceștia au vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și sunt bărbați.

Germania și Franța au fost cele mai afectate de valul de emigranți din Africa de Nord, în principal tunisieni, uneori cererile de azil ajungând și la o creștere de peste 40% față de 2010. Italia a înregistrat în primele 3 luni ale lui 2011 cu 1300 de cereri de azil mai mult față de aceeași perioadă a anului 2010.

Pe întreg teritoriul UE, au fost peste 66.000 de cereri, cei mai mulți cetățeni solicitanți de azil fiind din Afganistan, Federația Rusă și Irak.